logga

Gilla Miramel på Facebook!

Tjäna pengar till laget med eget lotteri

När ni ska tjäna pengar till klassen eller laget så är ett eget lotteri med skänkta vinster ett bra sätt att samla pengar till klasskassan / lagkassan. Folk älskar lotterier och köper gärna både en och flera lotter.Tjäna pengar till klassen / laget med eget lotteri www.miramel.se

Fråga företag, vänner och bekanta om de kan skänka något till lotteriet, det kan vara allt ifrån hembakt till dyrare varor. Lotteriet kan innehålla flera priser som tex. En storvinst och flera små. Det är lagom att ha vinster till ett värde på 40-50 %  av den totala summan ni kommer att få in när ni sålt lotterna. Kanske räcker det till flera lotterier. Ett lotteri med en stor smörgåstårta som vinst brukar vara populärt, hör med det lokala bageriet om de kan skänka tårtan eller kanske ge ett bra pris så gör ni reklam för dem i gengäld.

Lottringar köper ni på på bokhandeln. Det går också att göra egna listor med nummer där kunden kan skriva upp sitt namn och telefonnummer på sitt lyckonummer. Då gör ni dragningen i efterhand. Med lottring kan ni göra dragning i efterhand eller förbestämma vilka nummer som ska ge vinst så ser kunden direkt om den vunnit eller inte.

När ni säljer lotterna så berätta gärna att ni vill tjäna pengar till skolresa, läger eller vad det nu kan vara. Man vill gärna stödja föreningar och klasser.

Tjäna pengar till klassen / laget med eget lotteri www.miramel.seSka ni sälja lotter för att tjäna pengar till klassresa eller annat så tänk på att det finns regler att följa. Vissa lotterier krävs tillstånd för, lite beroende på i vilket sammanhang lotterna ska säljas. Information hittar ni hos Lotteriinspektionen eller hos kommunens kontrollant för lotterier. 

 

Glöm inte att GILLA Miramel på Facebook! Så får du snabbt information om nyheter och kampanjer!

Pin It