logga

Gilla Miramel på Facebook!

Loppis - det perfekta sättet för skolklasser och lag att tjäna pengar!

Tjäna pengar till klassen med loppis www.miramel.se

Det finns två sätt att anordna loppis. Endera anordnar ni en egen loppmarknad i någon lånad lokal eller så hyr ni bord hos en loppisarrangör.

Ordnar ni själva har ni större möjlighet att tjäna mycket pengar till klasskassan / lagkassanTjäna pengar till klasskassan med loppis www.miramel.se Försök att hitta en bra lokal som ni får låna billigt eller gratis. Låt familj, vänner och bekanta skänka sakerna som ni ska sälja. Tillverka egna saker och sälj, är ni en klass som vill tjäna pengar så hör med träslöjden/syslöjden om ni kan få göra något ni kan sälja (vetekuddar, fågelholkar etc.) Sälj även hembakat bröd, bullar, kakor – det är populärt! Och så klart ska kunderna kunna köpa fika och korv med bröd och lottertjänar ni ännu mer pengar till klassresan. Försök att göra så lite inköp som möjligt, allt ni fått till skänks har ni 100% vinst på! Fikat ni säljer kan vara hembakat som någon skänkt, hör med mataffären kanske de kan sponsra med lite kaffe och saft.

Ska ni anordna ett eget loppis så planera allt i god tid gör upp ett schema på vem som ska göra vad. Bestäm vad ni gör med överblivet. Skänkta saker som blir kvar kan ju gå tillbaka till den som skänkt. Blir det korv över så kanske någon kan köpa det till inköpspris osv.

Glöm inte att marknadsföra er i god tid! Berätta för alla ni känner, lägg lappar i brevlådor och på anslagstavlor och sprid på Facebook och andra sociala medier. Skylta bra vid lokalen så folk hittar in.

Håller ni på med någon traditionell försäljningsaktivitet som tex Gott & Blandat eller något annat ska ni givetvis passa på att sälja det på loppisen också!

 

Glöm inte att GILLA Miramel på Facebook! Så får du snabbt information om nyheter och kampanjer!

Pin It